кадри, интервю Русе МедияГрадът ни е все по-силен в икономическо отношение,

...
кадри, интервю Русе МедияГрадът ни е все по-силен в икономическо отношение,
Коментари Харесай

Още една нова инвестиция в Русе! За разлика от Варна, кметът на Русе умее да привлича инвеститори

кадри, интервю Русе Медия

„ Градът ни е все по-силен в икономическо отношение, развива се мощно и непрестанно виждаме, че капацитетът му се прави оценка освен от непознати компании, само че и от българския бизнес “, съобщи Пенчо Милков. Днес претендентът за втори мандат бе част от събитието, с което се отбелязва началото на новия завод за обработка на метал към една от локалните компании в Русе – „ Мегапрофил “.



Общата стойност на инвестицията, която е на няколко стадия, е над 25 млн. лева и включва закупуването на земя и построяването на инфраструктура на над 26 000 кв. м., изграждане на индустриални и складови площи на 15 000 кв. м. и вложения в нови машини, уреди и фотоволтаична централа за над 10 млн. лева С нарастването на мощностите си компанията цели да доближи произвеждане от над 200 000 тона годишно, а броят на директно заетите да се усили от 150 на 250 души.



„ Причината да влагам в Русе е положителната работа с общинската администрация, бързото издаване на всички нужни документи, както и съществуването на индустриални зони, които се уголемяват от общината. Ако град Русе желае да продължава да притегля вложения, най-важното е да бъде определен верният кмет, който да поддържа бизнеса без бюрократични спънки. Смятам, че в случай че Пенчо Милков бъде кмет, Русе ще бъде печеливш град “, показа притежателят Павлин Николов, който развива обилни производства и във Варна.



От своя страна Пенчо Милков акцентира, че и в идващите 4 години измежду целите му ще продължи да бъде поддръжката за локалния бизнес и привличането на нови чисти производства.

„ В последните години привлякохме 4 високотехнологични интернационалните компании, а локалните компании също влагат огромни средства и уголемяват активността си. Това е в действителност добър сигнал за стопанската система на Русе. Създадохме съвет по икономическите въпроси, с който желаеме да се позоваваме на експертизата и опита на частния бранш и взаимно с него да взимаме значимите стопански решения за общината. Вярвам, че това са хората, които най-добре познават мощните и слаби страни в бранша и единствено, в случай че работим дружно, ще вървим напред “, означи още Милков.



През изтеклия мандат Община Русе подписа меморандум с най-голямата индустриална зона в България, разполагаща с единно управление – Тракия икономическа зона. Идеята е опитът да бъде пренесен и тук, където екипът към този момент окрупнява земи за основаването на нов промишлен център с единно управление, което да работи с страната, да привлича  вложения и да основава работни места.

Сред самодейностите на Милков през мандата бе и разяснителна среща за бизнеса, при която бяха прегледани опциите за обединяване на локалните компании в индустриални паркове за привличане на средства по Закона за поощряване на вложенията.

 

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР